Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Rodiče studentky z Kypru ztratili v Brně celoživotní úspory na studium pro dceru, peníze našli strážníci

Mohl to být nejhorší den v životě jedné rodiny. Manželský pár přijel z Kypru za dcerou, která studuje v Brně. S sebou přivezli i značnou část svých životních úsport - téměř čtvrt milionu korun. Peníze byly určeny na školné a ubytování pro dceru. Bohužel, matka peníze v Brně ztratila. Smutný příběh měl nakonec šťastný konec.

Na ředitelství městské policie ve Štefánikově ulici dorazila koncem minulého týdne zdrcená žena. Se slzami v očích strážníkům řekla, že po nákupu v jednom z brněnských obchodních center ztratila tašku, v níž měla přibližně deset tisíc eur.

Společně s manželem přivezli peníze z Kypru svojí dceři, aby jí pomohli s úhradou školného a pronájmu bytu. K nákupnímu středisku tak ihned vyrazila nejbližší hlídka strážníků a pátrala v okolí vchodu i zastávky, kde předtím manželský pár nastoupil do autobusu.

Strážníci souběžně informovali i dispečery dopravního podniku a snažili se zjistit, jestli zavazadlo nezůstalo v autobusu. Na zlomené rodiče se nakonec usmálo štěstí - strážníci tašku odloženou na lavičce u obchodního centra opravdu našli a po ověření všech náležitostí šťastné ženě zavazadlo předali. „Uvnitř peněženky zůstala netknutá celá částka, která odpovídá přibližně čtvrt milionu korun," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto pixabay.com

Štítky úspory, studium, kypřané, ztráta, nalezení, peníze, Brno, Kypr, manželé

Rodiče studentky z Kypru ztratili v Brně celoživotní úspory na studium pro dceru, peníze našli strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.