Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pod Špilberkem řádil mladý muž s nožem. Kvůli penězům přepadával hlavně ženy a děti

Brněnští policisté chytili muže, který se na konci září stal postrachem parku pod Špilberkem. Mladík bez peněz a bez domova tam s nožem v ruce napadal malé děti a ženy. Chtěl po nich mobily a peníze.

Poprvé mladík oloupil trojici dětí ve věku od devíti do třináct let. Skupinku si vybral v parku v Kounicových kolejích a s nožem v ruce si od vyděšených chlapců vybral telefony v celkové hodnotě téměř dvacet tisíc korun. Pak z místa utekl.

O čtyřiadvacet hodin později si se stejným scénářem v hlavě v parku pod Špilberkem vyhlédl na lavičce sedící dvojici devatenáctiletých mladých žen. Opět se objevil s nožem v ruce a chtěl telefony a peníze. Vedle mobilů si přišel na dva a půl tisíce korun.

Mobily obratem prodával, peníze utrácel

Peníze mu však vydržely jeny čtyři dny.  Znovu tedy zamířil pod Špilberk. Jeho obětí se odpoledne staly jedenadvacetileté kamarádky. „Při pohledu na nůž v ruce a důrazné pohrůžce, že jej použije, lupič získal dva mobilní telefony a více než dva tisíce korun v hotovosti," upřesnil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Jedenadvacetiletý muž bez domova mobily obratem prodával překupníkům a peníze vždy během pár dní utratil. O tři dny později se tak zjevil v parku pod Špilberkem znovu. Tentokrát byla jeho obětí čtyřiadvacetiletá žena. Muž využil chvíle, kdy se sehnula pro kaštan a s nožem v ruce jí pohrozil. Od oběti získal peněženku s několika téměř bezcennými rumunskými bankovkami.

„Kriminalisté na základě vyhodnocení předchozích loupežných přepadení a získání řady informací, mimo jiné i záběrů z bezpečnostních kamer, byli přesvědčeni, že loupežná přepadení jsou dílem jednoho pachatele. Navíc si byli jisti, že na stejném místě brzy zaútočí," uvedl Malášek. 

Jejich tušení se vyplnilo hned následující den. Muž opět zavítal do parku pod Špilberkem a naštěstí padl přímo do rukou policistů, kteří už na něj čekali. Mladík se pak hned při prvním výslechu ke všem loupežím přiznal. „Nyní je vazebně stíhaný pro loupež," uzavřel Malášek.

 

 

Foto MMB

Štítky loupežnáý přepadená, Špilberk, park, nůž, peníze

Pod Špilberkem řádil mladý muž s nožem. Kvůli penězům přepadával hlavně ženy a děti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.