Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nehoda kamionu v sobotu způsobila odstávku elektřiny, dopravní situaci komplikovala 6 hodin

V sobotu odpoledne se na silnici směrem na Svitavy stala nehoda. Kamion narazil do sloupu vysokého napětí a odřízl tak několik okolních vesnic od elektrického proudu na dlouhých šest hodin. Stejně tak dlouho nabouraný kamion blokoval silnici I/43 mezi odbočkami na Krhov a Drnovice. Řidič naštěstí vyvázl bez zranění.

V sobotu ve dvě hodiny odpoledne vyrazily k vesnici Voděhrady hned čtyři profesionální jednotky hasičů. Na silnici I/43 totiž havaroval kamion. Řidič sjel mimo silnici, poté narazil do sloupu vysokého napětí, čímž se kamion převrátil na bok. 

Hasiči museli místo nehody zajistit tak, aby nedošlo k úrazu elektrickým proudem. Když hasiči přijeli, ujistili se, že se řidiči nic nestalo. Ten už byl v době příjezdu venku z kabiny a čekal na pomoc. 

„Uzavřeli jsme silnici a počkali na příjezd pohotovostní služby. Utěsnili nádrž s AdBlue, aby neunikala a zabezpečili vozidlo proti případnému vzniku požáru.“ popisuje zásah Jan Dvořák z Jihomoravského hasičského sboru.

K nehodě přijeli také policisté, kteří místo nehody zdokumentovali. Nastoupit museli i opraváři elektrického vedení a specializovaná odtahová služba. Energetici se postarali o spadlý sloup vysokého napětí a natáhli vodiče, odtahová služba pak využila vyprošťovacího speciálu a jeřábu, kterým kamion dostala zpět na silnici. Po odtažení kamionu byl obnoven provoz na silnici ve dvacet hodin. Energetici obnovili dodávku elektrické energie do Jabloňan, Krhova a Obory krátce po dvacáté první hodině.

„U události zasahovali hasiči ze stanic Boskovice, Kunštát a speciální technika ze stanic Blanska a Brno-Lidická.“ uvedl Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje.

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky kamion, nehoda, hasiči, Svitavy, silnice, sloup, vysoké napětí, Krhov, Drnovice, Jan Dvořák, AdBlue

Nehoda kamionu v sobotu způsobila odstávku elektřiny, dopravní situaci komplikovala 6 hodin  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.