Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Strážníci v Brně týden honili ptáka emu

Netradiční úkol měli tento týden brněnští strážníci. Hned několik lidí z různých částí Brna volalo na linku 156 kvůli údajnému výskytu pštrosa. Z něj se nakonec vyklubal pták emu - vynikající běžec a - jak se strážníci sami přesvědčili - velmi obstojný plavec.

Do vody totiž prchl v Mariánském údolí, když se polekal koně. Vodní nádrž potom přeplaval a podle dalšího telefonátu z linky 156 se objevil u Velké Klajdovky, kde kličkoval mezi projíždějícími auty.

Pronásledovalo ho několik hlídek stážníků a jedna z nich ho v sobotu odpoledne zahnala na oplocenou zahradu základní školy Masarova, kde ho s vědomím ředitele školy zavřela. Mezitím strážníci z operačního střediska městské policie kontaktovali několik chovatelů a vpodvečer se jim podařilo spojit s majitelem.

Vděčný třiačtyřicetiletý muž si zvíře přijel do Líšně vyzvednout a vzápětí si ho odvezl. Ještě před odjezdem strážníky informoval, že pták se jmenuje Hugiš.

„Útěk ptáka emu způsobil značné komplikace a muž je tedy podezřelý z přestupku, protože uprchnutí nedokázal předejít. Případem se bude zabývat správní orgán," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto MP Brno

Štítky emu, útěk, strážníci, ptáci, Brno, Velká Klajdovka, Mariánské údolí, Líšeň

VIDEO: Strážníci v Brně týden honili ptáka emu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.