Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž si vymyslel dopravní nehodu, kde měli zemřít dva lidé. Nyní mu hrozí tři roky vězení

Policie obvinila třiačtyřicetiletého muže ze šíření poplašné zprávy, který letos na jaře ohlásil své známé smrtelnou dopravní nehodu. Ta v dobré víře zavolala záchrannou službu. Následně se zjistilo, že si muž nehodu vymyslel.

Vyškovští policisté řeší podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Třiačtyřicetiletý výtržník z Vyškovska letos na jaře volal své známé, které sdělil, že je účastníkem dopravní nehody osobního a nákladního auta. K nehodě prý došlo v Kotvrdovicích na Blanensku.

Muž ženě do telefonu vylíčil, že si nehoda vyžádala několik zraněných a dokonce i jednoho mrtvého člověka. Žena vyslechla oznámení svého známého, který zněl velmi věrohodně. Muž následně ženě vypověděl, že si není jistý, jak vše zvládne a zavěsil. 

Vystrašená žena zavolala na tísňovou linku záchranné služby, kam byly vyslány sanitky a vrtulník. Mezi tím muž své známé zavolal znova. Tentokrát se jí svěřil, že kamarád, kterého oživoval, na místě zemřel. 

Muži hrozí 3 roky vězení

 I přes skutečnost, že mu žena řekla, že již volala zdravotníky, neučinil volající žádná opatření, aby zamezil zneužití složek IZS. Na místě údajné nehody se pak ukázalo, že se jedná o výmysl a další vývoj událostí již převzala policie.

Vyškovským policistům se pachatele podařilo najít ještě ten den. Při dechové zkoušce nadýchal 2 promile. Policisté si vyžádali zdravotní posudek od odborníků, zda muž netrpí duševní poruchou. Podezřelý se k svému činu přiznal, důvod však neuvedl. Vynaložené náklady výjezdu policie, záchranné služby a hasičů přesahují částku padesát tisíc korun.

"K pachateli můžeme dodat, že má bohatou trestní minulost, především majetkového charakteru a byl již podezřelý z přestupku zneužití tísňové linky. V případě odsouzení mu dle trestního zákoníku hrozí až tříleté vězení." dodala mluvčí policie Alice Musilová.

Autoři | Foto pixabay

Štítky šíření poplašné zprávy, policie, záchranáři, vyškov, dopravní nehoda, věznice, okres Blansko, okres Vyškov, Kotvrdovice

Muž si vymyslel dopravní nehodu, kde měli zemřít dva lidé. Nyní mu hrozí tři roky vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.