Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V nočním Brně řádili zloději. Okrádali spící lidi v rozjezdech a v centru města

S nadešlým startem semestru a tím i větší koncentrací alkoholem unavených lidí přibylo v Brně i krádeží. Hned tři případy, kdy spící lidi v noci v centru města někdo ukradl, evidují brněnští policisté.

Společným znakem všech tří případů byla skutečnost, že zloděj využil momentální nepozornosti nebo únavy své oběti. První nešťastník byl sedmadvacetiletý muž, který v silné podnapilosti usnul u východu z obchodní pasáže v centru Brna. Spal tak tvrdě, že jej neprobudilo ani to, když mu někdo odepnul ledvinku s peněženkou, všemi doklady a mobilním telefonem. Muž přišel o věci v hodnotě přes 6 tisíc.

Další dva lidé byli okradeni při cestě nočním rozjezdem z hlavního nádraží. Šestadvacetiletý muž během krátké cesty na Mendlák přišel o notebook v hodnotě 25 tisíc korun. Třicetiletému muži zase při cestě na Starou Osadu někdo z tašky přes rameno vybral peněženku s doklady a hotovostí přes dva tisíce korun.

„Policisté nabádají všechny cestující v hromadné dopravě k ostražitosti, obzvláště když se o ně pokouší únava," uzavřel policejní mluvčí David Chaloupka.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky zloději, Brno, rozjezdy, krádež, centrum města

V nočním Brně řádili zloději. Okrádali spící lidi v rozjezdech a v centru města  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.