Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Skupina teenagerů se vydala pod Petrov kopat do lampy. K výtržnictví jim odvahu dodal alkohol

Skupina teenagerů se v neděli večer vydala na procházku okolo Petrova. O romantické výhledy jim však nešlo. Na jedné z teras nad ulicí Bašty se pravděpodobně nepohodli s lampou veřejného osvětlení, do které skupina začala kopat. Jejich chování si všimli strážníci a případ přijeli prověřit. Nezletilí výtržníci nadýchali přes promile alkoholu.

V neděli večer si parta mladých mužů udělala výlet k Petrovu. Na jednu z teras nad ulicí Bašty se však nepřišli pouze procházet. Na kamerovém systému je zahlédla městská policie. O několik desítek sekund později už trojice podezřelých vysvětlovala své chování strážníkům. Šestnáctiletého mladíka chytila městská policie přímo na místě, jeho dva kamarády ve věku 18 a 16 let v ulici Nádražní 

K šikanování lampy je možná navedl alkohol

Vzhledem k tomu, že lampa byla na několika místech poškozená, přivolali strážníci k posouzení případu státní policisty. Ti sice vyloučili spáchání trestného činu, dva z mladíků si přesto převzali. Na nezletilých bylo totiž evidentní, že se před ničivým výletem posilnili alkoholem. Dechová zkouška pak toto podezření potvrdila, mladíci nadýchali přes jedno promile. 

"Záležitost postupují do správního řízení kvůli podezření z majetkového přestupku a porušení takzvaného protialkoholního zákona" dodal k případu mluvčí městské policie Jakub Ghanem.
 

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Policie, výtržníci, nezletilí, alkohol, Petrov, lampa, obecní policie

VIDEO: Skupina teenagerů se vydala pod Petrov kopat do lampy. K výtržnictví jim odvahu dodal alkohol  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.