Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž přinesl na služebnu hada v zavařovačce

Zvláštní dáreček přinesl brněnským strážníkům na služebnu v Medlánkách v úterý odpoledne třiašedesátiletý muž. Strážníkům totiž předal zavařovačku. Místo kompotu nebo znojemských okurek v nich však byl had.

Patnácticentemtrového plaze muž přinesl ukázat, protože ho našel před domem. Nebyl si však jistý, o jaký druh hada jde konkrétně. Sebral ho proto do zavařovací sklenice a šel se s ním pochlubit strážníků,

Ti zavolali odborníka, který hada přijel prohlédnout. „Odborník upřesnil, že se jedná o mládě užovky, které na vhodném místě vypustí zpět do volné přírody," objasnila mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Brněnští strážníci řeší případy se zvířaty poměrně často. Za poslední roky se při své práci setkali s ovcemi, kozami, velbloudem,  klokanem, dželadou, bobrem, jezevcem nebo dikobrazem Jituškou, ze kterého se vyklubal urzon kanadský.


Strážníci v jediném dni odchytávali psa, poníka a slepici

Čas od času se brněnští strážníci musí vypořádat s netradiční výzvou v podobě zatoulaného zvířete. V minulosti tak již naháněli velblouda, dikobraze nebo velblouda. Málokdy se však stane, že by strážníci za jediný den nachytali zvířata, jež by...


 

Foto MP Brno

Štítky had, zavařovačka, řečkovice, nález, strážníci, Medlánky

Muž přinesl na služebnu hada v zavařovačce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.