Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V baru jim nenalijí, tak pijí v parku. Brněnští policisté provedli zátah na opilé děti v ulicích

Brněnští policisté vyrazili v rámci preventivní akce v noci z pátku na sobotu opět do barů a restaurací, aby zkontrolovali možnou přítomnost nezletilých. Akci však tentokrát rozšířili i o brněnské parky, kam chodí mladí pít alkohol, když jim nenalijí v barech či hospodách.

Do akce vyrazila dvacítka policistů společně s hasiči, pracovníky České obchodní inspekce a Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje. Zaměřili se jak na bary, tak veřejné parky. Tam podle policejního mluvčího Davida Chaloupky chodí mladí pít častěji, než do restaurací.

„Právě při těchto kontrolách policisté zjistili jedenáct nezletilých pod vlivem alkoholu," uvedl Chaloupka. Rekordmanem byl šestnáctiletý mladík, který nadýchal více než 1,3 promile, zbývající děti měly hodnoty nižší. „Policisté se nyní zabývají tím, kdo dětem alkohol  opatřil," uzavřel Chaloupka.

Foto PČR

Štítky alkohol, děti, park, Krajská hygienická stanice, Česká obchodní inspekce, Jihomoravský kraj

V baru jim nenalijí, tak pijí v parku. Brněnští policisté provedli zátah na opilé děti v ulicích  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.