Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Seniorka uvěřila historce o kufříku s milionem eur. Podvodníkovi poslala desítky tisíc korun

Důvěřivost k cizímu člověku na internetu se výrazně nevyplatila dvaasedmdesátileté seniorce z Blanska. Ženu oslovil přes inzeráte na internetové seznamce neznámý muž cizí národnosti. Po chvíli dopisování jí nabídl tajemný plán, jak si vydělat. Žena však musela předem poslat desítky tisíc korun. Slíbeno měla přes milion.

Muž slíbil seniorce odměnu ve výši padesát tisíc eur za to, že u sebe uschová kufr s finanční hotovostí téměř milion eur a třicet tisíc liber. Slíbil jí, že zásilku s penězi by odeslal na její adresu a po zahraniční služební cestě by si jej osobně vyzvednul.

Tato legenda však měla jeden háček. Muž po ženě vyžadoval nejdříve peníze na údajné uhrazení celních a bezpečnostních poplatků. Žena tak začala posílat na několik účtů peníze. V posledním mailu, který obdržela ze strany údajného policejního prezidenta, měla uhradit další částku na náklady k proclení, a to přes sto třicet tisíc korun.

V tu chvíli už pojala žena podezření, že něco není v pořádku a celou věc oznámila na policii. Seniorka tak přišla o pětatřicet tisíc korun. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Policisté zároveň varují všechny uživatele internetu, aby si uvědomoli  rizika spojená s komunikací na sociálních sítích. Anonymita internetu umožňuje podvodníkům jednoduše vyhledávat potenciální oběti.

„Pachatelé při komunikaci se snaží své nové známosti přesvědčit a pod různými legendami či záminkami mohou vyžadovat peníze," uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky seniorka, seznamka, podvod, kufřík, milion eur, Blansko, Internet, peníze

Seniorka uvěřila historce o kufříku s milionem eur. Podvodníkovi poslala desítky tisíc korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.