Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Policisté dopadli vraha seniora z brněnského pečovatelského domu

Brněnští policisté stihli ještě během víkendu dopadnout pravděpodobného vraha osmaosmdesátiletého seniora z pečovatelského domu v brněnské Hybešově ulici. Třicetiletý muž s trestnou minulostí se k vraždě přiznal, původně šel do bytu krást.

Nález mrtvého muže oznámila v sobotu na tísňovou linku žena, která šla seniora navštívit. „Na základě ohledání místa činu, zajištěných stop a provedené pitvy bylo zřejmé, že jde o zvlášť závažný zločin vraždy," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalisté rozjeli vyšetřování, zajistili kamerové záznamy a vyslechli i lidi, kteří se s poškozeným znali. Během ohledání se ukázalo, že v bytě chybí televize, mobilní telefon a klíče.

„Vyhodnocením stop z oboru daktyloskopie, trasologie a biologie jsme získali informace k osobě podezřelého, který byl v neděli zadržen," dodal mluvčí.  

Kriminalistům při výslechu uvedl, že si večer tipoval byty, kde by mohl něco ukrást. Seniora poté, co mu na zaklepání otevřel dveře, odstrčil a vešel do bytu. Osudným se staršímu muži zřejmě stalo volání o pomoc, po kterém ho zloděj znovu napadl a způsobil mu smrtelná zranění v oblasti hlavy.

Ukradené věci podezřelý vydal policistům, telefon už byl v zastavárně. V případě uznání viny hrozí muži až dvacet let vězení, případně výjimečný trest.

Foto PČR

Štítky vrah, dopadení, vražda, pečovatelský dům, brno, Pavel Šváb, dům

VIDEO: Policisté dopadli vraha seniora z brněnského pečovatelského domu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.