Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Senior zmizel z nemocnice. Ztraceného dědečka pomohli najít jeho spoluobčané

Šťastný konec mělo pátrání po seniorovi, který se ztratil z nemocnice v Kyjově. Starší pán měl čekat na svou dceru v čekárně, než vyjde z ordinace, když se ale vrátila, svého otce nikde nenašla. Jeho zmizení mohla mít na svědomí Alzheimerova choroba, kterou trpí. Najít ho pomohl jeden z občanů Kyjova díky místnímu rozhlasu.

Příběh s dobrým koncem se udál včera na Hodonínsku. V tento osudný den se na linku 158 obrátila žena, že nemůže najít svého otce. Měl na ni čekat v čekárně, když byla v ordinaci u lékaře, po jejím návratu byla však místnost prázdná a senior se nenacházel ani nikde v okolí. Žena uvedla, že její otec trpí Alzheimerovou chorobou a špatně se orientuje. O svého otce se bála, s jeho diagnózou se mu mohlo něco zlého stát, proto k hledání zavolala policii. 

Pomohl místní rozhlas

Podle popisu začali policisté po seniorovi pátrat spolu s kyjovskými strážníky. Pomoci měl i místní rozhlas, kterým byla pátrací akce rozšířena i mezi ostatní kyjovské občany. V zápětí po vyhlášení policii kontaktoval jeden ze sousedů, že pána odpovídajícího popisu viděl na silnici mezi Kyjovem a Miloticemi. 

Na uvedené místo okamžitě vyjela hlídka z Kyjova, aby informaci ověřila a skutečně ztraceného seniora našla. Následně jej dopravili na policejní služebnu a kontaktovali jeho dceru. 

„Během jeho pohybu se mu nic nestalo a celá pátrací akce mohla být po zhruba dvou hodinách ukončena." uvedl mluvčí policie Petr Zámečník. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ztracený, senior, policie, Kyjov, nemocnice, Nemocnice Kyjov, okres Hodonín

Senior zmizel z nemocnice. Ztraceného dědečka pomohli najít jeho spoluobčané  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.