Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič v BMW chtěl ujet policii, pak si přímo před ní pokoušel vyměnit se spolujezdkyní místo

Hru na škatulata se pokoušel provést pár z Jindřichohradecka, který projížděl okolo Vranova. Nezapnutého pásu si všimla projíždějící policejní hlídka. Řidič se snažil ujet a vyměnit si místo se spolujezdkyní, byl totiž zdrogovaný a platil mu zákaz řízení.

Do Jihomoravského kraje se vydal zajímavý pár z Jindřichohradecka. Zrovna když jejich BMW projíždělo Vranovem nad Dyjí, všimla si policejní hlídka, která právě jela kolem, že šestatřicetiletý řidič auta není připoután. Policie tedy otočila své auto a vydala se za turisty. 

Řidič, který si byl evidentně vědom svého počínání, okamžitě zrychlil a na nejbližším možném místě zastavil. Jakmile bezpečně odstavil auto, přesedl si na místo spolujezdkyně, a ta se snažila vůz oběhnout , aby řidiče vystřídala a odjela. Výměna řidičů se však nepovedla. Policejní hlídka přijela právě ve chvíli, kdy žena ještě běžela k místu řidiče.

Bezpečnostní pás nebyl jediný prohřešek

Po kontrole dokladů policisté zjistili, že muž nemá řízení povoleno. Při dechové zkoušce řidič obstál, test na drogy  řidič odmítl podstoupit. Požití drog však bylo patrné už na první pohled. 

"Vše se odehrálo v pátek před osmnáctou hodinou. Jeho protiprávním jednáním se budeme dále zabývat." uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová. 

Během víkendu se Znojemskem řítili další čtyři řidiči pod vlivem drog a osm šoférů nadýchalo jisté promile alkoholu. Pět z nich byli místní, šest z jiných částí republiky a jeden pocházel z Rakouska. 

"Polovinu z těchto nezodpovědných a nebezpečných řidičů jsme zaznamenali v rekreační oblasti u Vranovské přehrady." dodala Drahokoupilová. 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, policie, auto, řidič, BMW, Jihomoravský kraj, okres Jindřichův Hradec, Vodní nádrž Vranov, droga, Vranov nad Dyjí, Rakousko

Řidič v BMW chtěl ujet policii, pak si přímo před ní pokoušel vyměnit se spolujezdkyní místo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.