Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brněnský chovatel přehlédl své čtyři mamby zelené a nahlásil, že mu utekly. Policie teď hledá jeho

Minulý týden se neznámý muž svěřil ženě na veterině, že mu utekly čtyři mamby zelené. Žena okamžitě zavolala na policii, aby jedovatí hadi nikomu neublížili. Policie pak celou noc prohledávala okolí, žádného hada ale nenašla.

Minulý týden se brněnští policisté pořádně zapotili. V pátek se na linku 158 obrátila žena, která se právě vracela z veterinární kliniky. Ta se na veterině potkala s velmi rozrušeným mužem, který hledal kliniku plazů. Zjistil totiž, že mu z domu utekly čtyři mamby zelené, prudce jedovatí zelení hadi. Hned poté, co tato slova dořekl, odběhl neznámo kam.

I přestože muž údajně nezněl úplně věrohodně, začala po něm policie podle popisu pátrat. Strážníci se přesunuli do míst, kde se hadi ztratili, a začali prohledávat okolí. Městská policie přivolala k hledání i odborníka na hady, který jezdil s třemi hlídkami městské policie a vozidlem odchytové služby. 

Hadi prý byli doma

Pátrací skupina prohledávala celou lokalitu hodinu a půl, krom ulice Slovinská, kde měl muž tyto hady chovat, plazy hledala po širší oblasti. Na místo se strážníci opakovaně vraceli během celé noci a rána, žádného hada však nikde nezahlédli. Neúspěšné pátrání bylo však brzy vysvětleno. Zanedlouho na vrátnici muž vzal svoji výpověď zpět a ohlásil, že jsou hadi bezpečně doma a on se jen špatně podíval. 

Policie po mambím muži pátrá

Na případu policie spolupracuje se Státní veterinární správou, z registru byli zjištěni hned tři chovatelé mamb zelených. Každý z nich bydlí na jiném konci Brna a zatím se žádný problém s chovem nenaskytl. Prověřena byla i kartotéka hadích pacientů na veterinární klinice, ale ani tam se údajný majitel nenašel. 

"Pracujeme i s kamerovými záznamy. K totožnosti chovatele by mohl  přinést důležité informace i muž na fotografii. Informace k jeho totožnosti či k případu přijme linka 158." dodal k případu mluvčí brněnské policie Pavel Šváb.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mamba, had, policie, planý poplach, Brno, klinika, Pavel Šváb, Státní veterinární správa České republiky

Brněnský chovatel přehlédl své čtyři mamby zelené a nahlásil, že mu utekly. Policie teď hledá jeho  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.