Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brňan našel peněženku plnou bankovek. Třetinu si nechal a peníze propil s kamarády v hospodě

S poctivostí nejdál dojdeš. Takovým heslem se rozhodně neřídil třiačtyřicetiletý muž, který našel v brněnském Starém Lískovci zapomenutou peněženku s více než sedmnácti tisíci korunami.

Muž našel peněženku na pultíku trafiky. Poté, co ji prohledal, vzal si z ní pět a půl tisíce korun. Potom ji odložil na záchodech nedaleké restaurace, kde ji později našel personál.

Jak policisté při šetření případu zjistili, muž v restauraci strávil večer a hostil zde i další kamarády, což bylo nezvyklé, protože většinou býval bez peněz. Při výslechu se policistům k zatajení nálezu přiznal.

„Otázkou zůstává, proč si vzal jen oněch pět a půl tisíce korun, jestli to byla hodnota účtu za večerní konzumaci v restauraci anebo chtěl být gentlemanem a poškozenému nechtěl způsobit zbytečně velkou škodu," uzavřel policejní mluvčí David Chaloupka.

Případ se stal ve stejnou dobu, kdy žena našla v Brně peněženku, ve které bylo 57 tisíc korun. Nálezkyně vše poctivě vrátila.

Foto pixabay.com

Štítky Starý Lískovec, nález, peněženka, hospoda, večírek, Brno, restaurace

Brňan našel peněženku plnou bankovek. Třetinu si nechal a peníze propil s kamarády v hospodě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.