Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: V hlavní roli nepozornost. Policisté zveřejnili záběry srážky auta s autobusem v Brně

Brněnští policisté řešili v uplynulém týdnu hned dvě nehody, u kterých je předpoklad, že se řidiči nevěnovali řízení. Jednou z nich byla srážka osobního auta s autobusem z brněnské ulice Lány. Policisté zveřejnili video, na kterém je vidět, jak osobák zničehonic vyjede do protisměru. Řidič autobusu už neměl šanci zareagovat.

„Na videozáznamu je vidět, že správný úchop volantu může mít zásadní vliv na to, jak kritická situace dopadne. Zde  řidič volant správně nedržel a o to hůře dokázal na kritickou situaci reagovat," uvedl policejní mluvčí David Chaloupka. Sám viník nehody uvedl, že si na okolnosti střetu nepamatuje.

O poznání hůře skončila pak nehoda na dálnici D1. Těsně před půlnocí se pravděpodobně nevěnoval dostatečně situaci v provozu řidič dodávky. Přehlédl kolonu stojících vozidel a narazil do návěsu před sebou. Střet neměl šanci přežít.

NAPSALI JSME: Při dvou nočních nehodách zemřeli dva lidé

Nejde přitom zdaleka o ojedinělé případy. „Znovu důrazně upozorňujeme. Věnujte se řízení. Nejde jen o manipulaci s telefonem, která je přestupkem. Pozornost odvádí konzumace jídla, manipulace s autorádiem, zapalovačem a další věci. Nepodceňujte ani únavu," uzavřel mluvčí.

Foto PČR

Štítky srážka, autobus, nehoda, lány, video, havárie, Brno, Zámek Lány, Dálnice D1

VIDEO: V hlavní roli nepozornost. Policisté zveřejnili záběry srážky auta s autobusem v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.