Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič zastavil na Rohlence a šel si pro jídlo, za pět minut měl vykradené auto

Už loňský rok jsme naše čtenáře varovali před vysokým výskytem krádeží cenných věcí z auta na parkovišti u benzinové pumpy a motorestu Rohlenka. V posledním případě přišel řidič z ciziny během pouhých pěti minut o notebook za více než dvacet tisíc korun.

Zastávka k odpočinku a občerstvení se na Rohlence hodně prodražila šestatřicetiletému cizinci. Svou Škodu Octavia zaparkoval poblíž podniku s rychlým občerstvením. Když se po několika minutách vrátil, zjistil, že z auta zmizela taška s notebookem a externím diskem. Vše v hodnotě hodně přes dvacet tisíc korun.

„ Zloděj buď využil toho, že šofér auto v roztržitosti nezamknul, nebo se do něj šikovně dostal, aniž by jej viditelně poškodil," uvedl policejní mluvčí Bohmil Malášek.

ČTĚTE TAKÉ: Parkoviště u Rohlenky je rájem zlodějů. Nejčastěji kradou notebooky odložené v autech

Auto není trezor

Právě osobní tašky a tašky s notebooky jsou častým lákadlem zlodějů. Policisté varují řidiče po celé republice, aby v autě nenechávali ani na chvíli bez dozoru cennosti.

 „Varování na informačních tabulích umístěných na místech se zvýšeným výskytem trestné činnosti vykrádání vozidel stále berou řidiči na lehkou váhu. I zdánlivé maličkosti při parkování vozidla mohou ale přispět k tomu, aby se jejich vůz nestal terčem zájmu zlodějů. Je třeba mít na paměti, že auto není trezor!" uvedla mluvčí republikových policistů Veronika Součková.

Foto Google Maps

Štítky rohlenka, parkoviště, zloději, krádeže, notebook, Škoda Octavia, Veronika Součková

Řidič zastavil na Rohlence a šel si pro jídlo, za pět minut měl vykradené auto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.