Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Strážníci naháněli po Líšni ovce a kozy. Zvířata si udělala pohodu pod mostem

Víkendovou pohodu si v parných dnech udělaly kozy a ovce, které utekly z ohrady v Líšni. Brněnští strážníci za nimi vyrazili během soboty a neděle hned třikrát. Kozy se vesele pásly u tramvajové zastávky Kotlanova nebo si ustlaly pod mostem.

Strážníky na zvířata upozornili kolemjdoucí, kteří měli strach o bezpečí zvířat. Stádečko se totiž procházelo po trati. To však nebyl jediný prostor, kam se přežvýkavci uchýlili. V neděli dopoledne okupovali dokonce i mostní konstrukci nad tratí. Kozy a ovce po sobě přitom zanechaly i nezaměnitelné stopy v podobě bobků, které trousily po chodnících u zastávky i na blízkém sídlišti.

„Strážníci z místní lokality již stádo dobře znají, protože v poslední době utíká opakovaně. Snadno proto určili majitele a přesvědčili se, že ohradu stále ještě nevybavil petlicí nebo jiným mechanismem zabraňujícím úniku zvířat," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ve všech případech proto předali podklady správnímu orgánu pro důvodné podezření z přestupku," uzavřel Ghanem.

Foto MP Brno

Štítky kozy, ovce, Líšeň, strážníci, koza

FOTO/VIDEO: Strážníci naháněli po Líšni ovce a kozy. Zvířata si udělala pohodu pod mostem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.