Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Švábenicích chytla střecha rodinného domu. Zasahovat přijelo sedm jednotek hasičů

Včera v odpoledních hodinách se začaly do Švábenic sjíždět sbory profesionálních i dobrovolných hasičů. Střecha jednoho z místních rodinných domů se octla v plamenech, oheň zasáhl i dvě zaparkovaná auta. Nikdo však naštěstí nepřišel k úrazu.

Včera v odpoledních hodinách vyjely k akci hned čtyři jednotky hasičů. Ve Švábenicích totiž chytla střecha rodinného domu. Hasiči na střechu poslali čtyři proudy vody, oheň se však nedařilo zastavit. Velitel zátahu si tedy vyžádal další jednotky, v rámci druhého stupně požárového poplachu vyjely ještě tři.

Poté bylo proti plamenům nasazeno celkem 6 vodních proudů. To už se jim začalo dařit dostat požár pod kontrolu a krátce po 17. hodině bylo po nejhorším ohni. Rozebírání konstrukce střechy i domu a dohašování ohnisek však hasičům zabralo ještě další dvě a půl hodiny. 

Plameny nezasáhly pouze rodinný dům, ale oheň přeskočil i na dvě osobní auta, která stála před domem. Jak velkou škodu požár způsobil, se zatím neví. Vyšetřovatelem byla suma předběžně vyčíslena na půl milionu korun a před osmou hodinou večerní hasiči svůj zásah ukončili. 

Ve Švábenicích zasahovali profesionální hasiči z Vyškova a Morkovic-Slížan (Zlínský kraj) společně s dobrovolnými hasiči z Nových Hvězdlic, Ivanovic na Hané, Švábenic, Nezamyslic (Olomoucká kraj) a Morkovic-Slížan (Zlínský kraj).

"Příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru se nikdo nezranil." říká mluvčí hasičů Jan Dvořák. 

   

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky požár, hasiči, Švábenice, rodinný dům, střecha, Zlínský kraj, Jan Dvořák

Ve Švábenicích chytla střecha rodinného domu. Zasahovat přijelo sedm jednotek hasičů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.