Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kyanidem chtěl vyřešit tíživou finanční situaci. Plánoval z něj vyrobit stříbro

Devětačtyřicetiletý zaměstnanec kuřimského podniku pořádně otrávil pracovníka ostrahy. Chtěl kolem něj pronést balík s kilem vysoce toxického kyanidu. Z chemikálie chtěl následně separovat stříbro. Proklouznout se mu však nepodařilo.

Procházející zaměstnanec s velmi naditou taškou zaujal na vrátnici kuřimského podniku pracovníka ostrahy. Když muže vyzval, aby zavazadlo ukázal ke kontrole, našel v něm jedno kilo vysoce toxického kyanidu. Hodnota takového balíčku se blíží k deseti tisícům korun. 

Po tomto zjištění spolu odešli zkontrolovat i zaměstnancovu osobní skříňku. Tam muž ukrýval ještě další dvě kilogramová balení chemikálie. 

Muž následně policistům sděllil své plány. Z ukradené suroviny chtěl doma separovat stříbro, které se chystal následně prodávat. Chtěl tak vyřešit problémy s financemi. "Muž je nyní stíhaný pro krádež." oznámil tiskový mluvčí policie Bohumil Malášek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kyanid, kuřim, zloděj, policie, stříbro

Kyanidem chtěl vyřešit tíživou finanční situaci. Plánoval z něj vyrobit stříbro  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.