Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přišel si pro stírací los a odnesl čtyři tisíce. Zloděj oklamal pošťačku a výhru si zaručil důkladnou přípravou

Lstivý zloděj připravil pošťačku o peníze. Při proměňování bankovek ji zmátl a v nestřežené chvíli ukradl čtyři tisíce. Původně si přišel jen koupit los za padesát korun.

Pracovnice České Pošty v Kyjově neměla v pondělí dobrý den. K přepážce, kterou obsluhovala, přišel muž a koupil si výherní los za padesát korun. I takto malou částku však zaplatil pětitisícovkou. Pracovnice za přepážkou mu tak vrátila zbytek. 

Muž však požadoval, aby mu pošťačka vydané bankovky proměnila na menší. Tím ženu zabavil a zmátl. Během směňování si vůbec nevšimla, že ji muž zkušeně připravil o peníze. Až poté, co odešel, si uvědomila, že jí v kase chybí čtyři tisíce korun. To už byl neznámý pryč a prozatím se ho ani nepodařilo najít. 

"Varujeme všechny zaměstnance, kteří pracují v obchodech, stáncích nebo i na přepážkách před podobnými případy. Vždy, když někdo poměrně lacinou věc platí pětitisícovou bankovkou, a následně chce peníze měnit nebo zboží vracet, buďte ve střehu. To je právě okamžik, kdy dochází ke zcizení bankovek. Nenechejte se napálit." říká mluvčí policie Petr Zámečník. 

Autoři | Foto irozhlas.cz

Štítky Česká pošta, zloděj, peníze, los, Kyjov

Přišel si pro stírací los a odnesl čtyři tisíce. Zloděj oklamal pošťačku a výhru si zaručil důkladnou přípravou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.