Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na pohřeb imaginárního bratra vybral 62 tisíc. Cynickému podvodníkovi hrozí 5 let vězení

Cynického a velmi nečestného chování se dopustil šestadvacetiletý muž v Brně. Ten požádal svého kolegu o finanční pomoc kvůli úmrtí svého bratra. Do veřejné sbírky, kterou kolega založil, pak přispěli lidé více než šedesáti tisíci. Muž je nyní podezřelý z podvodu.

Velmi kuriozní případ řešili kriminalisté v Brně. Šestadvacetiletý muž namluvil svému kolegovi, že se mu při nehodě zabil bratr. Důvěřivý kolega založil na sociální síti veřejnou sbírku a požádal veřejnost o finanční podporu, aby mohl být zemřelému vypraven důstojný pohřeb. Sbírka spustila velkou vlnu solidarity a skončila úspěšně - lidé na účet poslali bezmála 62 tisíc korun.

Muž si peníze převzal a utratil, na pohřeb však neodešla ani koruna. Vyšlo totiž najevo, že žádné úmrtí blízké osoby se nekonalo, a podvodník tak díky soucitným spoluobčanům velmi snadno přišel k desítkám tisíc korun.

„Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu podvodu a hrozí mu až pět let ve vězení," uzavřel policejní mluvčí David Chaloupka.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvodník, veřejná sbírka, sociální sítě, solidarita, policie, pohřeb, Brno

Na pohřeb imaginárního bratra vybral 62 tisíc. Cynickému podvodníkovi hrozí 5 let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.