Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie rozprášila drogový gang na Hodonínsku. Dealeři vozili materiál k výrobě pervitinu ze Slovenska

Stejně jako na Znojemsku, udělali policisté na Břeclavsku zátah na drogové scéně. Celkem zadrželi 3 muže a jednu ženu, kteří podstoupili výslechy v souvislosti s distribucí a užíváním drog. Následně policisté provedli domovní prohlídku jednoho bytu a rodinného domu, krom toho prověřili i tři auta.

Celá akce byla výsledkem několikaměsíční práce. Policisté na úseku „TOXI“ měli dle svých informací podezření, že se v místech bydliště zadržených vyrábí pervitin. K distribuci drogy dochází již od července loňského roku. Jednalo se nejen o okres Břeclavsko, ale také o sousední Hodonínsko. Léky potřebné k výrobě pervitinu skupina nakupovala na Slovensku a převážela je přes hranice. 

Obviněni byli tři lidé

Obviněni byli nakonec dva muži ve věku 37 a 42 let a šestadvacetiletá žena, kteří jsou podezřelí z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba muži byli navíc obviněni z maření výkonu úředního rozhodnutí. Usedli totiž i přes zákaz řízení za volant. Soudce u obou obviněných mužů vyhověl návrhu na vzetí do vazby, žena bude stíhána na svobodě.

Poslední zadržený muž, který byl o tři roky starší než obviněná žena, byl po provedení procesních úkonů propuštěn.

"K celé události lze doplnit, že práce kriminalistů zdaleka nekončí. Drogová problematika je právem označována jako běh na dlouhou trať, a i když se policistům podařilo ustanovit některé jedince, kteří si pervitin od této skupinky nakupovali, stále to není konečné číslo."  řekla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky metamfetamin, Slovensko, okres Hodonín, drogy, okres Břeclav, okres Znojmo

Policie rozprášila drogový gang na Hodonínsku. Dealeři vozili materiál k výrobě pervitinu ze Slovenska  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.