Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V garáži bytového domu v Brně hořely vozy, pryč muselo 34 lidí

V podzemní garáži jednoho z bytových domů v Brně-Žebětíně v noci na dnešek hořely tři vozy, z domu se evakuovalo 34 lidí. Událost se obešla bez zranění, škoda je předběžně odhadnuta na 800.000 Kč. ČTK to řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Příčina požáru se vyšetřuje.

Hořelo v garážích domu v Sentické ulici, požár měli hasiči nahlášený kolem 22:30. U požáru jich zasahovalo zhruba 30. "Šlo o požár v druhém podzemním podlaží, hořelo jedno auto, ze kterého se požár rozšířil na další dvě," uvedl mluvčí. Prostory byly podle mluvčího velmi zakouřené, musely se odvětrávat.

Dům podle mluvčího pustilo 34 lidí, pro nikoho se nemuselo hledat náhradní ubytování. Na místě byl ale pro lidi přistaven evakuační autobus z Tišnova.

Hasičům pro usnadnění zásahu asistovali i brněnští strážníci. "Zatímco dvojice strážníků asistovala hasičům při evakuaci obyvatel, zbylí čtyři strážníci zajišťovali volný průjezd vozidlům integrovaného záchranného systému a udržovali vyvedené osoby v bezpečné vzdálenosti od budovy," uvedl v tiskové zprávě mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Příčina požáru dosud známa není. Hasiči požár zcela zlikvidovali asi v 1:20.

 

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky ČR, požár, Brno, dům, Jaroslav Mikoška, Tišnov, bytový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V garáži bytového domu v Brně hořely vozy, pryč muselo 34 lidí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.