Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na brněnské výstavě psů žena doslova uvařila své dvě fenky v autě. Jedna z nich pobyt v zavřeném vozidle nepřežila

Na sobotní výstavě psů Intercanis nechala žena své dvě vystavované fenky labradora zamčené v autě a odešla. Psi se v uzavřeném vozidle doslova uvařili. Jedna ze samic labradora pobyt v autě nepřežila, druhá bojuje o život. Žena je podezřelá z týrání zvířat.

Smutný a odstrašující případ se stal v sobotu 22. června na brněnské výstavě psů Intercanis. Jedna z vystavovatelek své dvě fenky zamkla v černém autě, které stálo přímo na slunci, a odešla zpět na soutěž. Po nějaké době si jiná z návštěvnic výstavy všimla, že v zaparkovaném autě leží bezvládně černý a krémový labrador. 

Okamžitě vběhla do výstavní haly, aby přivolala pomoc. K autu se krom pořadatelů rozběhli i další návštěvníci soutěže, aby psy z horkého vězení vysvobodili. 

"Do haly vběhla mladá slečna a volala o pomoc, že jsou v autě zavření psi. Jeden že se nehýbe a druhý je od krve. Pořadatelé vůbec nezaváhali a běželi k autu. Když jsem přišla já, viděla jsem, jak jednoho psa odváží a druhému dávají umělé dýchání." popsala situaci jedna z účastnic události, Soňa Stančíková. "Ta atmosféra byla napnutá, chvíli bylo ticho, potom lidi na majitelku nadávali a vyhrožovali jí, divím se, že ji někdo nenapadl." dodala.

Jeden labrador pobyt v autě nepřežil, druhý je v kritickém stavu

Ruku k dílu přiložili i další návštěvníci, nosili vodu, aby psy ochladili. Černá fenka však pobyt v rozpáleném autě nepřežila. Druhý labrador skončil kvůli přehřátí ve vážném stavu. Majitelka psů zvířata nechala v autě dlouhé čtyři hodiny. Na svoji obranu řekla, že prý nebylo až takové teplo. Teplota venku sice tropická nebyla, auto se ale po delším pobytu na slunci mění doslova v tlakový hrnec. Psi tak byli odsouzeni k jisté smrti. 

Případem se nyní zabývá policie. "Případ prošetřujeme. Majitelka psů je podezřelá z trestného činu týrání zvířat." oznámil tiskový mluvčí policie Pavel Šváb. 

Policie se podobným případům snaží předcházet

Před podobnými případy se policie snaží neustále lidi varovat. "V souvislosti s avizovanou vlnou veder se zítra, tedy v úterý 25. 6. od 10.20 hodin, koná preventivní akce zacílená na řidiče. Strážníci jim budou u nákupních center umísťovat za okna vozidel varování, aby nenechávali své děti ani zvířata v autech." říká mluvčí městské policie Jakub Ghanem. 

Autoři | Foto Soňa Stančíková

Štítky zvířata, léto, auto, výstava psů, psi, brno, pes, výstava, labradorský retrívr, Pavel Šváb

Na brněnské výstavě psů žena doslova uvařila své dvě fenky v autě. Jedna z nich pobyt v zavřeném vozidle nepřežila  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.