Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž usnul na pláži u Prýglu a někdo mu vykradl batoh, zloděje pak pronásledoval v šalině

S nadcházejícím teplem vyhledává čím dál více lidí ochlazení u vody. S počtem rekreantů u přehrad a koupališť však stoupá i drobná kriminalita, především krádeže osobních věcí z opuštěných dek na pláži. Své o tom ví i čtyřicetiletý cizinec, kterého okradli u Brněnské přehrady. Od svých věcí se přitom nevzdálil, stačilo, že usnul.

Po probuzení totiž zjistil, že u sebe nemá batoh. Našel ho pohozený opodál, vevnitř v něm kromě platební karty  nenašel ani speciální baterku, reproduktor, kapesní nožík a další osobní věci. Zklamaný tak odešel na zastávku, aby odjel.

Mezi čekajícími lidmi si přitom všiml muže s věcmi nápadně podobnými těm ztraceným. Nastoupil proto do stejné tramvaje a potenciálního zloděje sledoval. V jednu chvíli pak v rukou podezřelého dvaatřicetiletého muže uviděl svou platební kartu a okamžitě vytočil linku 156. Na Mendláku tak už čekala hlídka strážníků. Okradený před zastávkou v tramvaji zloděje zadržel a strážníci byli na místě do několika sekund. 

Podezření se potvrdilo - zloděj u sebe opravdu měl věci okradeného muže, strážníci proto přivolali státní policisty. „Dvaatřicetiletého muže podezřelého z trestného činu si převzala Policie České republiky," uzavřel policejní mluvčí Pavel Šoba.

Foto Moravia Adventures

Štítky prýgl, krádež, zloděj, šalina, Brněnská přehrada, Policie České republiky, pláž

Muž usnul na pláži u Prýglu a někdo mu vykradl batoh, zloděje pak pronásledoval v šalině  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.