Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šel se vykoupat do přehrady, z deky mu někdo ukradl věci za 10 tisíc

Stávající horké dny lákají ke koupání. Zejména u přírodních koupališť a přehrad je však veselení ve vodě skvělou příležitostí pro útoky zlodějů. Přesvědčil se o tom v úterý odpoledne i šedesátiletý muž, který si šel zaplavat do přehrady Pálava v Blansku.

Své osobní věci totiž nechal ležet volně na dece. Zloděj pak využil okamžiku, kdy se plavec koupal a ukradl vestu i s osobními doklady, peněženku s platebními kartami, mobilem Samsung a navíc klíči od bytu a auta, kterým muž na přehradu přijel. Celková škoda přesáhla částku deset tisíc korun.

„Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případem se nyní zabývají blanenští policisté," uvedla policejní mluvčí Lenka  Koryťáková.

Policisté zároveň nabádají plavce k opatrnosti nejen ve vodě, ale i při ochraně svých věcí na břehu. „Návštěvníkům koupališť, bazénů, přehrad či jezer doporučujeme, pokud je to možné, brát si s sebou na koupaliště pouze ty nejnutnější věci a nenechávat cenné věci bez dozoru," uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, přehrada, pálava, Blansko, Pavlovské vrchy, Samsung

Šel se vykoupat do přehrady, z deky mu někdo ukradl věci za 10 tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.