Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý pirát z Baťova kanálu chtěl na ukradené lodi doplout na moře. Strážničtí policisté mu splnění snu překazili

Jeho snem bylo z Hodonínska doplout na moře. Místo vln na oceánu se však vášnivý námořník pravděpodobně dostane do vězení. Loď, na které se ze Strážnice po Baťově kanálu vydal vstříc dobrodružství, totiž nebyla jeho. Policisté mu naměřili 3,5 promile alkoholu v krvi a navíc ho viní z trestného činu krádeže. Muži hrozí až 5 let za mřížemi.

Policie ve Strážnici zadržela dvaačtyřicetiletého muže, který je nyní podezřelý z krádeže lodi. Muž nasedl do malého plavidla, kotvícího na Baťově kanále. Na této lodi se pak samozvaný námořník kousek snažil plavit, poté se však rozhodl loďku odtlačit k říčce Velička. 

Zradil ho jez

Při překonávání jezu se do lodě dostala voda, a tak ji zanechal ponořenou pod jezem. Tímto konáním způsobil majiteli lodi škodu v řádech desítek tisíc korun. O krádeži byli vyrozumněni policisté místního oddělení, kteří se hned dali do pátrání po ukradení lodi i po pirátovi.

Místo mořských vln jej čeká pobyt za mřížemi

Plavidlo policisté našli po malé chvíli pod jezem a opodál i samotného zloděje. Tomu bylo při následné dechové zkoušce naměřeno 3,5 promile. Muž se později při výslechu policistům svěřil, že se chystal splnit si sen, a na lodi, kterou si bez dovolení půjčil, plánoval doplout až na moře. Jeho sen však skončil v troskách pod jezem, on sám je teď podezřelý z trestného činu krádeže. Místo dobrodružství na vlnách ho tak v případě odsouzení čeká až pět let za mřížemi. 

Autoři | Foto PČR

Štítky pirát, Hodonínsko, Strážnice, loď, Baťův kanál, moře, krádež, okres Hodonín, Velička

Opilý pirát z Baťova kanálu chtěl na ukradené lodi doplout na moře. Strážničtí policisté mu splnění snu překazili  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.