Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sourozenci z Hodonínska nechodili do školy, jejich rodičům hrozí až dva roky ve vězení

Konec školního roku může být nepříjemný nejen pro děti, ale také pro jejich matky a otce. Zanedbávání školní docházky možná pošle rodiče z Hodonínska na dva roky do vězení. Jejich synům se na vysvědčení objeví okolo 300 absenčních hodin, přičemž starší chlapec má přes 120 hodin neomluvených.

Stovky neomluvených hodin nasbírali za poslední půlrok ve škole dva chlapci z Hodonínska. Problém však nebudou mít pouze oni, ale trest hrozní i jejich rodičům, proti kterým bylo zahájeno trestní řízení. Policisté je podezřívají z toho, že ohrožují rozumový, citový a mravní vývoj obou chlapců tím, že jim umožňují vést zahálčivý život.

Zanedbávání povinné školní docházky je težký přestupek, rodiče však nezajišťují, aby jejich synové do školy chodili. Staršímu chlapci bylo napočítáno celkem 340 hodin absence z toho 121 hodin neomluvených a u jeho mladšího bratra to pak bylo celkem 273 hodin absence z toho 100 hodin neomluvených.

"Pokud rodiče soud uzná vinnými z trestného činu Ohrožování výchovy dítěte, hrozí jim až dvouletý trest odnětí svobody." dodal tiskový mluvčí policie Petr Zámečník.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školní docházka, hodonín, policie, neomluvené hodiny, absence, okres Hodonín, věznice

Sourozenci z Hodonínska nechodili do školy, jejich rodičům hrozí až dva roky ve vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.