Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Žena zázračně přežila střetnutí s vlakem. Policisté evidují spousty hazardérů na nádražích

Žena nedbala varování a vstoupila do kolejí v místech veřejnosti nepřístupných. Tento nápad ji však téměř stál život. Střet s expresem jedoucím 160 km v hodině až zázrakem přežila. Podobné případy téměř vždy končí smrtí. Za porušení zákazu vstupu do kolejiště hrozí hazardérům až 10 tisíc korun.

Devětačtyřicetiletá žena zázrakem přežila střet s vlakem jedoucím 160km/h. Incident se stal v březnu ve dvě hodiny odpoledne na šakvickém nádraží. Žena se pohybovala na místě, kam veřejnost oprávněně nemá přístup. Přestože věděla, že koleje se přecházet nesmí, podle její výpovědi spěchala na vlak a nepoužila proto podchod s výtahem. Její nepozornost způsobilo také telefonování, takže si troubícího expresu všimla příliš pozdě. I přes to, že strojvedoucí použil rychlobrzdu, nebylo možné se střetu vyhnout, neboť vlak zastavil až po šesti stech metrech.

Kolemjdoucí cestující nechali ženu ležet na kolejích bez povšimnutí

Strojvedoucí ze stojícího vlaku opodál okamžitě přispěchal na pomoc. Naopak někteří cestující přecházeli koleje i okolo ležící ženy bez povšimnutí. Ještě před zdravotnickou záchrannou službou dorazili na místo policisté z obvodního oddělení v Hustopečích a poskytli zraněné, která byla v silném šoku, první pomoc. Jednalo se zejména o sterilní krytí ran na zádech a obličeji a také o její uklidnění a fixaci na místě, aby se její zranění do příjezdu odborné pomoci ještě nezhoršila.

Nejedná se o první případ

Hazardéry na kolejích neustále řeší policisté oddělení Hlavní nádraží Brno. Ačkoliv může být pokuta za přecházení kolejí až 10 tisíc korun, stále se najdou riskující jedinci. Od začátku ledna bylo při neoprávněném vstupu do kolejiště přistiženo 352 osob, 2 lidé pod koly vlaku zahynuli, dvěma se podařilo srážku s trvalými následky přežít. Dalších 8 osob si smrt pod koly vlaku vybrali dobrovolně.

Nebezpečí nepřináší pouze vlaky

Na elektrifikovaných tratích hrozí navíc i nebezpečí úrazu elektrickým proudem. Občas se objeví i jedinci, kteří lezou po střechách vagonů. Obvykle jde o lidi s touhou po adrenalinu nebo snahou se předvést na internetu. Zranění, pokud jsou schopni výslechu, si většinou z celého dne nic nepamatují. Jejich kamarádi, kteří se naštěstí stávají pouze svědky nehody, si nebezpečí, jež přináší vlakové koleje obvykle neuvědomují. Předpokládají, že odstavené vlaky nejsou pod elektrickým proudem. Troleje nad nimi jsou však připojeny neustále.

Policisté vyzývají ke zvýšené opatrnosti

Příčiny úrazu se liší, důsledky však zůstávají téměř stejné. Přiblížení se k troleji, elektrický výboj, který dotyčného okamžitě těžce poraní a nekontrolovaný pád z výšky vagónu na zem. Svědky bývají obvykle právě přátelé zasaženého, takže naštěstí se pomoc k postiženému dostane brzy. Bohužel šance na návrat do plnohodnotného života nejsou téměř žádné. Policisté pak mají krom vyšetřování i povinnost oznámit celou tragédii rodičům.

"Blíží se prázdninové období, varujte dostatečně své ratolesti." prosí mluvčí policie Pavel Šváb.

Autoři | Foto PČR

Štítky vlak, koleje, zázrak, nebezpečí, policie, Pavel Šváb, Brno

VIDEO: Žena zázračně přežila střetnutí s vlakem. Policisté evidují spousty hazardérů na nádražích  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.