Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Neznámí muži vyměnili seniorce na Vyškovsku bez jejího souhlasu okapy, pak z ní vytáhli peníze

Netradiční případ podvodu řeší vyškovští policisté. V obci Dětkovice totiž na konci května neznámí muži vyměnili seniorce okapy a okapové svody na domě. Žena přitom k práci nedala žádný souhlas. Muži poté po seniorce žádali peníze a po delším nátlaku uspěli.

Za svou nevyžádanou práci si řekli 17 tisíc korun, když seniorka protestovala, o dva tisíce slevili. Paní však opět nesouhlasila, slevili tedy na deset tisíc, a ty makonec dostali.

O odvedené práci a ceně materiálu přitom nevystavili žádný doklad. „Vyškovští policisté nyní kauzu prověřují, kdy dosavadní zjištění nasvědčují tomu, že muži svou práci předražili," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Policisté zároveň upozorňují starší lidi, aby si dávali na podobné praktiky pozor. „Nenechte se přemluvit k provedení prací, o které jste nikoho nežádali. V takovýchto případech je dobré vědět, kdo práci provede a kolik bude stát a také si ověřit, zda se jedná o cenu obvyklou," uzavřela Musilová.

Foto ilustrační foto, MMB

Štítky okapy, výměna, podvod, Dětkovice, vyškovsko, okres Vyškov, peníze, okap

Neznámí muži vyměnili seniorce na Vyškovsku bez jejího souhlasu okapy, pak z ní vytáhli peníze  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.