Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policejní hlídka zachránila další život

Policejní hlídce se podařilo zachránit dvaapadesátiletého muže. Díky externímu defibrilátoru a přivolaným záchranářům přivedli muže zpět k životu.

Policisty z oddělení hlídkové služby zastavil v Brně v ulici Milady Horákové dvaatřicetiletý muž a dovedl je k autu, ve kterém ležel jeho řidič v bezvědomí. Muž se nemohl nadechnout a na oslovení ani žádné jiné podněty nereagoval. Policisté ihned zavolali na linku 155, dle rad operátorky vytáhli muže z vozidla a zahájili srdeční masáž. Poté se rozhodli použít i automatizovaný externí defibrilátor.

Společnými silami muže zachránili

Po připevnění elektrod přístroj doporučil výboj. V ten okamžik na místo přijela i sanitka se záchranáři. Spolu s nimi se pak policistům podařilo obnovit životní funkce muže, kterého následně záchranáři odvezli sanitkou do nemocnice k dalšímu ošetření.

"Tento zásah opět potvrdil význam a funkčnost systému „First responder s AED“. Díky včasné pomoci zachránců tak dvaapadesátiletý muž dostal šanci na návrat do běžného života." uvedl policejní mluvčí David Chaloupka. 

Všem zachráncům už poděkovala i partnerka šoféra. "Svým chováním v podstatě zachránili život mému partnerovi a tatínkovi našich dětí". napsala v dopise adresovaném jihomoravskému policejnímu řediteli.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, pomoc, hrdinové, Brno, Milada Horáková

Policejní hlídka zachránila další život  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.