Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravský postrach dopaden! Jubilejní stá krádež se mu stala osudnou

Padesát zlodějských výprav a stovka zločinů. Jihomoravský fantom si nakradl za 1 200 000 korun! Poslední stá krádež se mu nepodařila a zloděj byl konečně dopaden.

Při téměř jubilejní padesáté zlodějské výpravě se dostal ve druhé polovině března jedenatřicetiletý zkušený zloděj do nesnází. Ty se mu ale podařilo, stejně jako v několika předchozích případech, vyřešit útěkem a ujížděním policejním hlídkám. Při cestě z Dambořic, kde vykradl pět stavebních kontejnerů, se ho ale podařilo policii dopadnout. Muž před tím neohlášeně navštívil v sousedních Velkých Hostěrádkách i tamní restauraci, odkud si lup odnesl také. Jeho osm měsíců trvající zlodějské výpravy tímto dnem ale skončily. 

Brněnské parkoviště mu bylo osudné

V Brně na parkovišti u obchodního centra ve Strážní ulici jej o několik hodin později zadrželi policisté ze zásahové jednotky. V autě, které zloděj řídil i přes zákaz, a které bylo navíc koupené jako kradené, našli kriminalisté všechny odcizené věci z posledního lupu.

Na vozidle muž střídal kradené registrační značky a aby byl méně nápadný, vůz přestříkal. Na přeměnu barvy z červené na černou mu prý postačily tři spreje a poměrně krátký pracovní čas někde v lese. Muž byl již dříve několikrát trestaný a po návratu z posledního výkonu trestu si našel zaměstnání. Údajně chtěl na svou trestní minulost zapomenout, jenže za práci nedostal zaplaceno. To prý bylo impulsem ke zlodějské výpravě.

Postrach jihomoravského kraje utrácel peníze z nakradeného zboží za drogy

Krást se vydával po celé jižní Moravě. Nejčastěji vykrádal restaurace, především na sportovištích, kde ho obvykle nejvíc zajímal alkohol a cigarety, nepohrdl však například ani plnými i prázdnými sudy od piva, odloženým počítačem či elektronikou. Odcizil také boxovací pytel, měničku bankovek a v řadě případů elektrické ruční nářadí a náčiní.

Ukradené věci pak prodával příležitostným zájemcům a peníze z prodaného lupu utrácel hlavně za drogy. Přestože měl několikrát vyslovený platný zákaz řízení, zákaz opakovaně porušoval. Na zlodějské výpravy jezdil v různých autech. Už mnohokrát byli policisté blízko jeho dopadení, muži se ale podařilo v nebezpečné honičce ujet.

Za téměř sto zločinů mu hrozí až 8 let vězení

V polovině února vjel na Znojemsku na pole, kde uvízl a policisté jej zadrželi. K odsouzení však zatím neměli dostatek důkazů. Na konci března skončil ve vazbě, kde čeká na spravedlnost, a čelí tak obvinění z téměř stovky zločinů. Ve vězení byl přitom už šestkrát. Teď způsobil škodu za více než milión dvě stě tisíc korun a čeká ho až osm let vězení. 

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, lupič, fantom, brněnsko, věznice, Dambořice, Jihomoravský kraj, Brno, krádež

Jihomoravský postrach dopaden! Jubilejní stá krádež se mu stala osudnou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.