Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nezodpovědní řidiči slavili druhý květnový svátek drogami a alkoholem

Oslavami 8. května se nejspíš nechali unést čtyři řidiči na Znojemsku a dva na Vyškovsku. Všichni vyjeli na silnici pod vlivem alkoholu nebo drog. Auto jednoho z nich mělo navíc cizí registrační značku.

Policie v Jihomoravském kraji musela poslední dva dny řešit alkohol a drogy za volantem. Hned pět řidičů se včera vydalo na silnice pod vlivem návykových látek. Všichni nebezpeční šoféři byli chyceni v podzních nočních hodinách.

O půl třetí do Znojemské Přímětické ulice vjel dvaatřicetiletý muž za volantem VW Golf. Městem ujížděl pod vlivem pervitinu a bez řidičského průkazu, který ani nevlastní. O hodinu později pak policisté ve stejné ulici zastavili Škodu Octavia s devětadvacetiletým řidičem, kterému byl řidičský průkaz zabaven. I on se před jízdou posilnil pervitinem.

Cizí registrační značky a malé děti v autě

Stejnou drogu užila i osmačtyřicetiletá žena, která o půlnoci projížděla se Škodou Fabia Hrušovany nad Jevišovkou. I té policisté zakázali pokračovat v jízdě a řidičský průkaz nazpět na místě nedostala. Čtvrtého řidiče, jenž usedl za volant v rozporu se zákonem, strážníci  zastavili ke kontrole o něco dříve, a to před jedenáctou hodinou v Božicích. V krvi mu proudilo 2,12 promile alkoholu, takže si na svůj řidičský průkaz také ještě dlouho počká. Policisté navíc zjistili, že jeho Renault má registrační značky jiného auta.

Podobný scénář musela policie řešit i na Vyškovsku. Tam o řidičák přišel v devět hodin večer jednadvacetiletý mladík pod vlivem marihuany a pervitinu. 

Na volno ve státní svátek se pravděpodobně chystala již dopředu i třiačtyřicetiletá žena, které bylo v úterý podvečer po dechové zkoušce naměřeno 3,38 promile. S sebou v autě vezla navíc dvě menší děti. 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, řidiči, alkohol, policie, droga, SPZ, okres Vyškov, okres Znojmo, Jihomoravský kraj, Volkswagen Golf, Renault, Škoda Octavia, Škoda Fabia

Nezodpovědní řidiči slavili druhý květnový svátek drogami a alkoholem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.