Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté zasahovali v Kyjově kvůli varně pervitinu. Na místo musel i pyrotechnik

Zásah policistů v Kyjově na Hodonínsku se týkal nelegální výroby pervitinu, přijet musel i pyrotechnik. Na místě byly nebezpečné látky, zjišťuje se, zda prostředí není kontaminované. Uvedla mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková. Policisté v souvislosti se zásahem zadrželi pět lidí.

Policisté zasahovali v Kyjově od středy a pokračovali ve čtvrtek. „Úkony trestního řízení na místě už skončily. Operace souvisela s nelegální výrobou metamfetaminu. Některé látky na místě byly třaskavé, potenciálně výbušné, vyžádali jsme si proto i příjezd pyrotechnické služby," uvedla mluvčí. Další látky na místě ale byly tak nebezpečné, že na místo policie přivolala i hasičský záchranný sbor a firmu specializovanou pro nakládání s nebezpečnými odpady. Druh těchto látek neupřesnila.

„Všechny nebezpečné látky byly odvezeny, bude se teď ale zjišťovat, zda to prostředí není kontaminované," uvedla mluvčí. Doplnila, že v této souvislosti na místě byla i inspekce životního prostředí.

Policisté zadrželi a obvinili pět lidí. „V současné době bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy pěti lidem, jsou u výslechu," uvedl mluvčí Krajského státního zastupitelství Hynek Olma. Doplnil, že odpoledne by k případu měla učinit policie prohlášení.

 

Autoři | Foto Kyjov

Štítky Kyjov, zásah, drogy, Národní protidrogová centrála, okres Hodonín, Hasičský záchranný sbor, Státní zastupitelství ČR, metamfetamin

Policisté zasahovali v Kyjově kvůli varně pervitinu. Na místo musel i pyrotechnik  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.