Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Řidič Mustangu ujížděl kvůli propadlé pojistce. Naboural do policistů, jednoho zranil

Nesmyslně vystavil smrtelnému nebezpečí sebe, spolujezdkyni i několik policejních hlídek. Řidič Mustangu odmítl v nedělni v noci u Hodějic na Vyškovsku zastavit na policejní výzvu a začal ujíždět. Při nebezpečné honičce nakonec naboural policejní auto a zranil policistu. Těm přitom ujížděl jen kvůli nesjednanému povinnému ručení jeho sportovního vozu.

Řidič nezastavil ani před zátarasem vytvořeným policejním autem a mužům zákona ujížděl po silnici č. I/54 směrem na Hodonínsko. 

Poblíž Žarošic pak auto otočil a jel zpátky. Přitom ignrooval protijedoucí policejní vozidlo se zapnutými majáky a do bučovických policistů narazil. Náraz zranil jednoho z policistů v autě.

Po srážce skončil Mustang v příkopě. Policisté bezprostředně potom muže za volantem zadrželi. Dvaatřicetiletý řidič měl přitom vedle sebe celou dobu spolujezdkyni. Ani jeden z nich se naštěstí nezranil. 

Řidič skončil v policejní cele. Dechová zkouška i test na drogy měly u něj negativní výsledky. „Při projednávání jeho počínání později vyšlo najevo, že důvodem jeho ujíždění bylo to, že na vozidle neměl sjednáno zákonné pojištění," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Auto mu zabavili a teď mu hrozí vězení

Kvůli obyčejnému přestupku má nyní muž obrovský problém. Policisté jej totiž obvinili z násilí proti úřední osobě. „Jeho vozidlo, které použil jako zbraň proti zasahují hlídce, bylo zajištěno pro účely trestního řízení," dodal mluvčí. 

Obviněný muž bude mít teď dostatek času zpytovat svědomí. Nejenže mu policisté zabavili auto, kvůli obvinění z trestného činu mu nyní hrozí až šest let za mřížemi.

Foto PČR

Štítky Mustang, honička, policisté, okres Vyškov, Hodějice, okres Hodonín, Žarošice

FOTO: Řidič Mustangu ujížděl kvůli propadlé pojistce. Naboural do policistů, jednoho zranil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.