Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Sociální sítě mu nestačily. Vandal s modrým sprejem veřejně sdílel životní filozofii

Kdyby místo zdí kulturního domu nebo školy využil raději zdi na některé sociální síti, nemusel by teď mít na krku škodu 50 000 korun. Nepovedená snaha o umění vyjde pachatele draho.

Pořádně nevyžitý vandal zničil hned několik míst v obci Ráječko na Blanensku. Ze čtvrtka na pátek psal modrým sprejem po veřejném prostranství nápisy jako „SMOKE WEED EVERY DAY“, SMRT ČEKÁ NA VŠECHNY LIDI“, „RÁJEČKO JE SATAN“, „ŽIJEME LEN RAZ“  nebo „SHARK“ . Nepříliš umělecký počin za sebou zanechal převážně na budově kulturního domu, základní školy a v jejím nejbližším okolí.

Sprejer poškodil svým výtvorem také mantinely hřiště u školy a popelnice tříděného odpadu, kde posprejoval 5 kontejnerů. Sprej mu vystačil na 30 nápisů a obrazců, kterými způsobil škodu za nejméně padesát tisíc korun. Policie teď celou věc šetří jako spáchání přečinu poškození cizí věci.

Případem se nyní zabývají policisté, kteří ocení jakékoliv informace od případných svědků. Ozvat se mohou na telefonní číslo 974631396 nebo na bezplatnou linku 158.

Autoři | Foto policie.cz

Štítky vandal, sprejer, Ráječko, policie, sociální síť, kulturní dům, umění, okres Blansko

FOTO: Sociální sítě mu nestačily. Vandal s modrým sprejem veřejně sdílel životní filozofii  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.