Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zaplaťte, nebo zveřejním video, na kterém masturbujete. Internetem se šíří výhružný mail

Do e-mailových schránek lidem v posledních dnech ve velkém chodí podvodný e-mail, který z nich mámí peníze pod pohrůžkou zveřejnění videa při intimních chvilkách. Policie upozorňuje, že jde o podvod a nedošlo k úniku jejich osobních dat.

Rozesílatel podvodného výhrůžného mailu příjemci sděluje, že přes webkameru získal jeho / její obrazový záznam při návštěvách erotických webů. Následně vyžaduje zaplacení částky ve výši 13 500 korun při platbě v Bitcoinech, a to ve lhůtě 48 hodin, jinak videa zveřejní.

„Odesílatel těchto e-mailů ve skutečnosti žádnými daty nedisponuje. Doufá však, že adresát tomuto tvrzení uvěří a požadovanou částku uhradí," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. 

„Všeobecně doporučujeme, aby občané podezřelé e-maily neotvírali, popřípadě na ně nereagovali, označili je jako spam a především nikomu nic neplatili," vyzval Zámečník. V případě, že jste již 13 500 korun formou bitcoinů uhradili, obraťte se na nejbližší oddělení policie.

Foto pixabay.com

Štítky e-mail, podvod, policie, Bitcoin

Zaplaťte, nebo zveřejním video, na kterém masturbujete. Internetem se šíří výhružný mail  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.