Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Policisté odhalili na Brněnsku velkou pěstírnu marihuany. Rostlo v ní až 400 kytek

Nenápadný dům na Šlapanicku, ze kterého se však linul typický pach konopí a spotřebovávalo se enormní množství energie. Policisté odhalili pěstírnu konopí, ve které našli až 400 rostoucích kytek. Třiapadesátiletému majiteli a jeho o jedenáct let mladšímu parťákovi nyní hrozí vězení. Během tří let pěstování si přišli na nejméně dva miliony korun.

Ve starém domě na Šlapanicku původně muži podnikali s jiným záměrem, ten však nevyšel a muži se tak přeorientovali na pěstování marihuany.

Za poslední tři roky ve dvou místnostech indoor způsobem vypěstovali nemalé množství marihuany. Při jejich pěstování a úpravě však podcenili typický zápach i nápadně vysokou spotřebu elektrické energie.

„Kriminalisté činnost dvojice poměrně dlouhou dobu monitorovali. Na základě získaných informací pak přikročili k domovní prohlídce," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Při ní objevili ve dvou místnostech vybavených vzduchotechnikou na čtyři stovky různě vzrostlých rostlin. Na půdě pak našli další sušící se utržené květiny a v domě pak zařízení na zpracování sušiny. 

„Oba z mužů měli při nezákonné činnosti svou vlastní roli. Starší z dvojice měl na starosti především pěstování rostlin, mladší pak vyprodukovanou zakázanou látku prodával," vysvětlil Malášek. Marihuana putovala k uživatelům napříč Brněnskem. Konopí sklízeli muži obvykle dvakrát do roka. Podle přiznání si tak za necelé tři roky vydělali nejméně dva milióny korun.

„Vedle toho, že jsou oba muži stíhaní pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, policisté staršímu z dvojice zajistili dům, který sloužil k páchání trestné činnosti," uzavřel mluvčí.

Štítky šlapanice, Brněnsko, pěstírna, konopí, marihuana, květiny, dům

FOTO: Policisté odhalili na Brněnsku velkou pěstírnu marihuany. Rostlo v ní až 400 kytek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.