Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Šílená policejní honička po Brně. Na cizince v kradeném autě plném zbraní museli policisté střílet

Dramatické chvíle zažili v úterý večer brněnští policisté. Několik hlídek totiž pronásledovalo kradené auto, které se řítilo Brnem. Řidič přitom ohrožoval na životech policisty, ostatní řidiče i chodce. Policisté na něj tak museli začít střílet.

Vše začalo, když hlídka cizinecké policie projížděla ulicí Křenovou a zaujalo ji vozidlo s tmavými skly a rakouskou registrační značkou. Když policisté auto vylustrovali, zjistili, že po vozidle se pátrá v celém Schengenském prostoru. Registrační značka patřila navíc na Mercedes, před sebou však měli Volkswagen. 

Řidiče se tak pokusili zastavit. Ten ale reagoval zběsilou jízdou do centra města, do pronásledování se tak musely zapojit další hlídky. Honička pokračovala po městě, cizinec za volantem se nezalekl ničeho. Na Rooseveltova porazil dopravní značky, kdy málem trefil lidi na chodníku, nezastavil ho ani zátaras policejních aut.

Řidič se neustále snažil setřást policejní hlídky a jeho cesta směřovala na dálnici. Přes Zvonařku na Hněvkovského prorážel dopravní značení, pak najel do protisměru na dálnici D2, kde pokračoval v protisměru až na přivaděč. Policisté mezitím začali střílet. Výstřely ze zbraně nakonec řidiče zastavili těsně před vjezdem na D1.

V autě sedělo pět cizinců. Ti po cestě vyhodili z okna samopal zabalený v ručníku.  V autě však zůstaly ještě další zbraně, několik nábojů a zásobníků, pytle s neznámou zelenou sušinou a registrační značky. Řidič měl navíc pozitivní test na drogy. „Dál probíhá vyšetřování případu, státní zástupce podal u všech pěti cizinců návrh na vazbu," uvedla policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Foto PČR

Štítky honička, policisté, Brno, střelba, zbraň, SPZ, Mercedes-Benz, Volkswagen, Cizinecká policie, Schengenský prostor

VIDEO: Šílená policejní honička po Brně. Na cizince v kradeném autě plném zbraní museli policisté střílet  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.