Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S 'udicí' do kostela – muž chodil s drátem lovit peníze z kasičky

V kostelní kasičce rybařil postarší muž. Místo zlaté rybky pravidelně vytahoval, díky drátu s magnetem a lepící páskou ,peníze.

Starší muž si kostelní kasičku spletl možná i s bankomatem či výherním automatem. Do kostela tak pravidělně chodil vyhrávat již delší dobu, než si jeho počínání všimli ostatní návštěvníci.

Muž k vybírání kasičky používal magnet připevněný na drátu v případě mincí. Pro lov bankovek vyměnil magnet za lepící pásku. I přesto, že se o jeho krádežích vědělo, nikdo muže na policii nenahlásil. Policie byla přivolána až ve chvíli, kdy zloděj fyzicky napadl ženu, jež ho napomenula. Mimo napadení ženy se tak bude agresor před soudem zodpovídat i z krádeží peněz z kasičky.

"V souvislosti s tímto případem policie upozorňuje, že je z důvodu bezpečnosti vhodnější při podobných situacích přivolat policii, než se snažit situaci řešit osobně. V případě vyhrocení situace a ohrožení, totiž v kostele nemusí být nikdo další, kdo by mohl přispěchat na pomoc." uvedl policejní tiskový mluvčí a preventista David Chaloupka.

 

Autoři | Foto PČR

Štítky zloděj, kostel, kasička, policie, peníze, magnet

S 'udicí' do kostela – muž chodil s drátem lovit peníze z kasičky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.