Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidiči, který podle policistů v Brně v opilosti srazil a zabil chodce, hrozí maximálně šest let vězení

Brněnští policisté ukončili vyšetřování nehody z loňského listopadu, při kterém řidič BMW v opilosti srazil a zabil dvaapadesátiletého chodce ve Fryčajově ulici. Muže viní hned ze čtyř porušení zákona, konkrétně z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a nedovolené ozbrojování. Šofér může být odsouzen maximálně na šest let odnětí svobody.

Případ se stal v druhé polovině listopadu roku 2018. Chodec přecházel přes frekventovanou silnici mimo přechod a srazilo ho stříbrné BMW. Muž srážku i přes snahu záchranářů nepřežil. Řidič z místa nehody okamžitě ujel, zhruba po hodině pak své auto zapálil v Útěchově u Brna. Policisté ho poté zatkli ve vesnici.

Třiačtyřicetiletý řidič nadýchal téměř dvě promile. Test na drogy odmítl. Při bezpečnostní prohlídce navíc policisté zjistili, že je ozbrojený krátkou střelnou zbraní. „Při vyšetřování kriminalisté také zjistili, že nemá zbrojní průkaz a že zbraň není registrovaná," uvedl tehdy policejní mluvčí Bohumil Malášek. Muž skončil v policejní cele. O několik dní později putoval do vazby.

Policisté případ předali státnímu zástupci. Muž čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a nedovolené ozbrojování. V případě odsouzení mu hrozí šest let vězení.

 

Štítky fryčajova ulice, nehoda, chodec, řidič, BMW, vazba, obvinění, soud, vězení, Brno, drogy, Útěchov

Řidiči, který podle policistů v Brně v opilosti srazil a zabil chodce, hrozí maximálně šest let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.