Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cizinecká policie si posvítila na nelegální pracovníky. Někteří mají falešné doklady

Na území jižní Moravy žije téměř 50 tisíc cizinců, tvoří tak 9% všech občanů cizích zemí, kteří žijí v celé České republice. Pro cizineckou policii to znamená plné ruce práce. Za první dva měsíce letošního roku se policisté z tohoto odboru zaměřili především na odhalení lidí, kteří v Česku žijí nelegálně.

Cizinečtí policisté se zaměřují především na padělané doklady, které jsou často zneužívány pro získání práce. „Takových dokladů se jim už v tomto roce podařilo odhalit a zajistit sedm, osmdesát cizích státních příslušníků bylo přistiženo při nelegální práci," uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Zvýšená pozornost policistů byla také věnována migrantům, kteří přes území našeho kraje cestují dále do zemí Evropské Unie za vyhlídkou lepšího života. „Takových osob už bylo zjištěno třináct. S těmito cizinci a dalšími, kteří pobývali či pracovali na území ČR nelegálně, pak bylo zahájeno řízení o správním vyhoštění nebo o opuštění území ČR," dodal Chaloupka.

Za dva měsíce roku 2019 tak policisté nechali z jižní Moravy, respektive České republiky užc 148 lidí.

Foto PČR

Štítky cziniecká policie, cizinci, práce, doklady, Česko, Cizinecká policie, Jihomoravský kraj, Evropská unie

Cizinecká policie si posvítila na nelegální pracovníky. Někteří mají falešné doklady  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.