Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Policisté zabavili 50 kilo trávy, dealer byl přitom na marihuanu alergický

Jihomoravští policisté si připsali úspěšný zásah na partičku dealerů z Ivančicka. Při několika zásazích zabavili kolem 50 kilogramů marihuany. K tomu zabavili zhruba 38 gramů kokainu a sto tabletek extáze. Hlavní aktér skupiny je přitom alergický na konopí, kolegům za jejich práci při pěstování, trhání či škubání téměř nic neplatil.

Šéfem skupiny byl devětadvacetiletý muž, kterému  policisté prokázali, že se nejméně poslední čtyři roky věnoval organizování pěstování a prodeji marihuany Pro muže pracovala více než desítka kamarádů a známých. Těm daroval semena konopí a po sklizni si od nich bral celé kytky zpět.

V průběhu růstu pěstování kontroloval a hnojil. Po sklizni trávu prodával za částky kolem šedesáti tisíc korun za kilo. Svým pěstitelům však téměř neplatil. Někdy jim ponechal něco z vypěstované sklizně, jindy dostali spíše symbolickou částku.

Muž po sklizni také organizoval tzv. škubačky. Několik kamarádů se přes noc sešlo do garáže jednoho z mužů, kde ze sušených rostlin konopí trhali palice. Za odměnu dostali najíst, napít, případně dávku pervitinu, někdy i kokain. Paradoxně se šéf skupiny těchto akcí neúčastnil. Ani nemohl. Je totiž alergický na marihuanu.

Marihuana putovala především do zahraniční. „Zásluhou dvaapadesátiletého muže trvale bydlícího v Polsku skončila na tamním drogovém trhu. Nemalé množství marihuany směřovalo zásluhou jiného distributora k sousedům na Slovensko," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Policisté zabavili sušinu, kterou by hlavní podezřelý prodal za zhruba dva a půl milionu korun. Získané peníze si hlavní organizátor podle policistů dokázal plně užít. Jezdil do zahraničí na dovolené, pořídil si luxusní auto. Přitom byl zaměstnaný, pravidelně chodil do práce a okolí jej vnímalo jako šikovného řemeslníka.

„V souvislosti s případem je stíháno šest lidí, tři osoby byly vyšetřovány vazebně. Jeden z pachatelů je stále ještě ve vazbě. Kriminalisté navíc předpokládají, že počet stíhaných osob se ještě rozroste," uzavřel Malášek.

Foto PČR

Štítky marihuana, kokain, extáze, dealeři, ivančice, konopí, Polsko, Slovensko

FOTO: Policisté zabavili 50 kilo trávy, dealer byl přitom na marihuanu alergický  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.