Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Brutální napadení v centru Brna. Útočníci zmlátili cizince kvůli barvě pleti, jeden ho pak dobil pod kamerami

Brněnští kriminalisté řeší případ brutálního napadení z léta loňského roku. Na Dominikánské ulici napadli čtyři muži jednatřicetiletého cizince kvůli barvě jeho pleti. Začalo to vulgárními urážkami, pak došlo i k útoku. Jeden z mužů pak cizince ještě surově domlátil přímo pod městskými kamerami.

Vše začalo verbálními urážkami na cizince ze strany čtyř mužů na Dominikánské ulici v centru města. Podle výpovědi napadeného jej vzápětí útočníci srazili k zemi a začali do něj kopat.

Během útoku se však cizinci podařilo vstát a utéct na Starobrněnskou ulici. Tam ho však jeden z útočníků opět dohnal a znovu napadl. To už se však nacházeli pod kamerami městského kamerového systému.

Detektivové při vyšetřování už vyčerpali všechny možnosti vyšetřování, na veřejnost se proto obrací se žádostí o identifikaci útočníka. „Žádáme veřejnost o pomoc při ztotožnění útočícího muže," uvedl za policisty David Chaloupka.

Muž je ve věku okolo třiceti let, vysoký asi 180 cm svalnaté postavy, mluví špatnou češtinou, z čehož policisté usuzují, že může být cizincem. Výrazným identifikačním znakem je kruhové tetování na jeho pravém lýtku.

„Pokud tedy máte jakékoli informace k tomuto muži, ozvěte se prosím kriminalistům na tísňovou linku 158," uzavřel Chaloupka.

Foto PČR

Štítky napadení, starobrněnská, útočník, cizinec, rasismus, videokamera, Brno

VIDEO: Brutální napadení v centru Brna. Útočníci zmlátili cizince kvůli barvě pleti, jeden ho pak dobil pod kamerami  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.