Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Falešný americký voják oblbuje ženy z Brněnska. Podvodníkovi poslaly přes půl milionu

Je americkým vojákem sloužícím na Blízkém východě a vášnivě touží poznat se s českými ženami. Chce s nimi na dovolenou či se jim dokonce chystá poslat velký obnos peněz. S takovou historkou vyrukoval zatím neznámý podvodník, jehož vábení podlehlo několik žen z Brněnska. Ženy podvodníkovi poslaly dohromady víc než půl milionu korun.

Zatím neznámý internetový zloděj byl tak v posledních týdnech na Rosicku a Ivančicku úspěšný celkem třikrát. Osmačtyřicetiletá žena mu poslala do zahraniční banky během půldruhého měsíce nejméně sto šedesát tisíc korun. Peníze měl podle historky použít na poplatky za odeslaný balík s pěti milióny dolarů.

Celá záležitost začala být ženě podezřelá, až ve chvíli, když voják požadoval dalších více než třicet tisíc euro na další poplatek pro úspěšné doručení balíku.

Jiná oběť, tentokrát šedesátiletá žena, se zase těšila na společnou tříměsíční dovolenou s cizincem, který prý má české kořeny. Zaplatila například třicet tisíc korun za zpoplatněnou žádost o vojákovu dovolenou. Další peníze pak putovaly na zaplacení letenky, pojištění a další výdaje spojené s cestou.

Když ženě došly peníze, internetový partner jí poradil, že si může vzít půjčku. Až potom žena pochopila, že komunikuje s podvodníkem. Do té doby odeslala na zahraniční účet přes dvě stě tisíc korun. Navíc poskytla své osobní údaje potřebné pro založení účtu v zahraniční bance.

Třetí obětí se stala dvaatřicetiletá žena, která zaplatila na různých smyšlených poplatcích více než sto tisíc korun za balík poslaný americkým vojákem z Iráku. Policisté nyní po podvodníkovi pátrají.

Foto pixabay.com

Štítky podvodník, voják, usa, rosice, ivančice, internet, peníze, Brněnsko, Blízký východ, poplatek, Irák

Falešný americký voják oblbuje ženy z Brněnska. Podvodníkovi poslaly přes půl milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.