Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Zkušené bulharské zlodějky okradly muže o desítky tisíc během několika vteřin

Stačí vteřina nepozornosti a člověk může přijít o pořádný balík. Sám se o tom přesvědčil muž ze Znojemska, který vyrazil do obchodního centra Hatě na hranicích s Rakouskem. Muž se stal terčem zkušených bulharských zlodějek.

Muž si nejprve v bankomatu vybral hotovost osmdesát tisíc korun a pak se vydal do různých prodejen. Jak se později ukázalo, neměl tušení, že se již při výběru peněz stal zřejmě terčem nenápadného zájmu zlodějů.

Peníze si volně vložil do tašky, kterou měl zavěšenou přes rameno, a obezřetně si na ní zapnul zip. Neuběhla však ani hodina a byl nepozorovaně okraden.

Případ se policistům díky kamerovému systému a ve spolupráci s rakouskými kolegy podařilo objasnit. „Zjistili jsme, že okradeného muže sledovaly dvě ženy. Jedna z nich mu nejprve rozepnula zip v horní části tašky a nakonec se pohotově zmocnila celého balíčku volně uložených bankovek," uvedla mluvčí policistů Lenka Drahokoupilová. 

Obě ženy na místě tvořily dokonale sehranou zkušenou dvojici. Vše se odehrálo v prodejně, kde si vybíralo zboží více lidí a tlačenice a natahování se jeden přes druhého tak nepůsobilo vůbec podezřele.  

Policisté zjistili, že se jedná o ženy ve věku 31 a 32 let. Obě mají trvalé bydliště v Bulharsku, ale v poslední době operují havně ve Vídni. Po obou také v Rakousku kvůli opakovaným krádežím pátrají.

Mladší z nich, která měla peníze z tašky vytáhnout, už sedí v české vazbě. „Podařilo se nám ji zadržet, když opět přijela do příhraničního nákupního centra na Znojemsku," prozradila mluvčí. Ženě nyní hrozí jeden rok až pět let vězení. „Po druhé z dvojice i nadále pátráme," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky zlodějky, Bulharsko, hatě, znojmo, Rakousko, okres Znojmo, peníze, Vídeň

VIDEO: Zkušené bulharské zlodějky okradly muže o desítky tisíc během několika vteřin  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.