Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Útok sekerou na Nový rok policisté vyšetřují jako pokus o vraždu

Novoroční spor o odpalování pyrotechniky mohl v Blansku skončit tragédií. Dva útočníci napadli muže, který je okřikl kvůli rachejtlím. O případu jsme informovali již včera. Podle policistů šlo o pokus o vraždu.

Spor se rozhořel několik minut po půlnoci Nového roku. Muži, kterému se nelíbilo odpalování pyrotechniky, nejdříve plynovou pistolí vyhrožoval třiatřicetiletý muž, který po krátkém fyzickém kontaktu zmizel k blízkým garážím. Vzápětí na scénu přišel jeho sedmapadesátiletý příbuzný, který si na osmadvacetiletého muže připravil nůž a sekeru.

Se sekerou na mladšího muže opravdu zaútočil a chtěl mu rozbít hlavu. Oběti se naštěstí ránu sekerou do hlavy podařilo vykrýt rukou a utrpěl jen lehčí zranění.

ČTĚTE TAKÉ: Muž okřikl dvojici kvůli odpalování rachejtlí, jeden mu sekerou rozbil hlavu, druhý vytáhl pistoli 

„Oba podezřelé na místě zadrželi blanenští policisté, po nezbytných úkonech pak agresoři skončili v cele," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Mladší z útočníků nich bude čelit ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování, za což mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení. „Starší se zodpovídá ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, za který může skončit ve vězení až na dvacet let," uzavřel Šváb.

Štítky vražda, pokus, sekera, Blansko, Pavel Šváb, pokus o vraždu

Útok sekerou na Nový rok policisté vyšetřují jako pokus o vraždu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.