Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž okřikl dvojici kvůli odpalování rachejtlí, jeden mu sekerou rozbil hlavu, druhý vytáhl pistoli

Policie v Jihomoravském kraji od pondělních 18:00 do dnešních 06:00 přijala 260 oznámení, předchozí tři roky jejich počet nepřesáhl 200. Policisté řešili například požár domu na Hodonínsku či napadení sekerou kvůli odpalování pyrotechniky. Na policejním webu to uvedla mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Jihomoravská policie do půlnoci přijala 105 různých oznámení, která se týkala fyzického napadání, drobných požárů a nespokojeností s odpalováním zábavní pyrotechniky. První hodinu po půlnoci přibylo dalších 40 oznámení, do 06:00 jich bylo celkem 157. „Pozitivní je alespoň to, že se vše obešlo bez vážných zranění a tragických událostí," uvedla mluvčí.

Namol opilý muž zapálil v domě kupu textilu

K těm nejvážnějším případům patří podle policie úmyslně založený požár ve Svatobořicích-Mistříně na Hodonínsku. Mluvčí uvedla, že opilý muž tam zapálil hromadu textilu uvnitř pronajatého rodinného domu. „V domě byl v tu dobu sám a po zadržení nadýchal v deset hodin večer 3,36 promile alkoholu. Nový rok pak přivítal v policejní cele," uvedla Drahokoupilová.

Útok sekerou kvůli pyrotechnice

Další závažný případ, kterým se policie zabývá, se stal po půlnoci na Blanensku. „Dva muži napadli jednoho muže, když je napomenul při odpalování pyrotechniky před bytovým domem. Jeden se po něm ohnal sekerou, čímž mu způsobil zranění na hlavě, a druhý jej ohrožoval plynovou pistolí. Zraněný muž byl po ošetření v nemocnici propuštěn do domácího léčení," uvedla mluvčí. Policie oba útočníky zadržela a nyní jsou v policejní cele.

Mladík se opil do bezvědomí

Policisté na Blanensku také prověřují případ opilého mladíka. Šestnáctiletý chlapec tam v jedné obci upadl do bezvědomí zřejmě po požití alkoholu a musel být hospitalizován v Brně.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, hasiči, zdraví, zábava, Silvestr, sekera, dům, okres Hodonín, Jihomoravský kraj, okres Blansko, Brno

Muž okřikl dvojici kvůli odpalování rachejtlí, jeden mu sekerou rozbil hlavu, druhý vytáhl pistoli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.