Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Brněnsku opět operuje fantom žlutých rukavic

Po několikatýdenní odmlce je opět zpět. Na jižní Moravě znovu operuje podvodník, který tahá z lidí peníze na základě finty o smyšlené objednávce plastových pracovních rukavic. Jak Drbně sdělila čtenářka, naposledy se ukázal tento týden v Židlochovicích na Brněnsku.

O případu fantoma gumových rukovic jsme psali již v půlce října. Svůj trik tehdy vyzkoušel padesátiletý muž v jednom z kyjovských barů. Obsluze řekl, že dodává ochranné pracovní rukavice, které si měl objednat provozovatel baru.

Ten však v tu chvíli v baru nebyl a ve skutečnosti žádné rukavice neobjednal. Muž byl však natolik přesvědčivý, že z obsluhy vylákal 700 korun za 12 párů gumových rukavic. „Policisté následně zjistili, že se tento muž obdobného jednání dopouštěl i v minulosti na různých místech ČR a rozsah jeho podvodů bude zřejmě vyšší než pár stokorun," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Teorii policistů potvrzuje i případ z tohoto týdne. Čtenářka V. B. se na Drbnu obrátila s informací, že muž stejný trik zkoušel v prodejně, kde pracuje. „Pozor, pán obchází obchody na Brněnsku," uvedla čtenářka.

Je proto třeba mít se na pozoru a v případě, že muž navštíví další provozovnu, okamžitě zavolat policii. „Hledáme ty, kteří byli jeho jednáním poškozeni od dubna 2017 až do současnosti. Ozvat se můžete kyjovským policistům na telefonu 974 633 681, případně na lince 158," vyzval Zámečník.

Foto PČR

Štítky zloděj, gumové rukavice, Židlochovice, Brněnsko, rukavice, Jihomoravský kraj, Drbna.cz, Václav Kosmák, Česko

Na Brněnsku opět operuje fantom žlutých rukavic  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.